21 & 22 augustus – Yin Yoga

In deze workshop richten we ons op het versterken en versoepelen van het dieper gelegen bindweefsel (fascia) in het lichaam. Je blijft enkele minuten in éénzelfde houding liggen en ontspant volledig. In de workshop van 22 augustus gebruiken we de hangmatdoek als extra ondersteuning.

28 & 29 augustus – Restorative Yoga

Rust & Herstel yoga om te ont-stressen.
We leven in een hectische wereld. Tijdens deze sessie doe je herstellende yoga houdingen die je helpen om diep en volledig tot rust te komen. Je gebruikt heel wat props die het lichaam ondersteunen zodat je met gemak en comfort in de houding kan liggen. Echt een aanrader!

10 september – Element Aarde

De Traditionele Chinese Geneeskunde deelt alles in volgens de vijf elementen. Eén daarvan is Aarde die verbonden is met de nazomer. Dit element staat voor goed met jezelf in contact zijn en voor jezelf en anderen zorgen. Maar het is ook verantwoordelijk voor het verwerken van lichamelijke en geestelijke voeding. Wanneer Aarde in disbalans is ontstaat er vermoeidheid, spijsverteringsklachten en ga je meer piekeren. Tijdens deze sessie duiken we in deze signalen van disbalans en bekijken we hoe we de balans kunnen terugvinden met yoga.

8 oktober – Element Metaal

In de herfst doet het element Metaal haar intrede. Dit element geeft de kracht om het verleden los te laten en op te ruimen zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe dingen. De ademhaling speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer metaal in disbalans is ontstaan er klachten aan de longen, huid en darmen en heb je het moeilijk met loslaten van oude patronen. Tijdens deze sessie duiken we in deze signalen van disbalans en bekijken we hoe we de balans kunnen terugvinden met yoga.

12 november – Volle maan energie

De maan staat altijd aan de hemel. Waar je ook bent. Maar wist je ook dat de maan een grote invloed uitoefent op je stemming, je emoties en je gedrag? In deze workshop ontdek je hoe je met deze energie positief kan omgaan en hoe we yoga daarin kunnen gebruiken.

10 december – Relieve stress & build strength

In deze workshop ga je actief aan het werk met je nek-en schouderspieren. Ook de psoas-spier, onze emotionele spier, krijgt de nodige aandacht. Zowel ontspannende als versterkende houdingen komen aan bod.